Competiția Internațională de Pizza / 10-11 octombrie 2022

Campionatul Internațional de Pizza

Asociația Pizzarilor Profesioniști din România anunță Competiția Internațională de Pizza, care va avea loc în perioada 10-11 octombrie 2022, la București.

Toate informațiile despre înscriere și participare sunt disponibile mai jos:

Etape

Etapa de înscriere: 27 iunie 2022 – 01 octombrie 2022, pe care am prelungit-o până pe 7 octombrie 2022. Înscrierile se vor face online pe site-ul oficial www.asociatiapizzarilorprofesionisti.ro, pe acest link.

Înscrierea este considerată fermă în momentul confirmării plății online a taxei de participare de 100 lei – link de plată, aici.

Descrierea competiţiei

Asociația Pizzarilor Profesioniști Din România (APPR) este o organizație non-guvernamentală, unde scopul principal este promovarea sectorului-HORECA, – specializare pizza și panificație.

Obiectivul și activitățile APPR sunt organizarea cursurilor de instruire și pregătirea în domeniul gastronomic, concursuri, competiții, evenimente și diverse manifestări în acest domeniu, precum și organizarea Competiției Internaționale de Pizza.

Competiția Internațională de Pizza ediția 2022 este pilonul principal pentru ca pizzari talentați să ajungă la Campionatul Mondial de Pizza 2023 Parma, Italia.

Spaţiul de desfăşurare

Spaţiul propus oferă posibilitatea desfășurării simultane a competiției cu mai multe categorii și îl vom anunța în timp util, până la începerea oficială a Competiției. Competiția va avea loc la Pullman Bucharest World Trade Center Hotel, situat în zona Piața Presei Libere.

Concurenți

La acest concurs pot participa pizzari:

1. în nume propriu,
  2. reprezentând o pizzerie/ unitate gastronomică,
  3. în numele unei asociații gastronomice din care face parte.

Regulament de desfăşurare

1. Concursul se va desfăşura într-un spaţiu bine delimitat, unde poate participa și publicul;
  2. Concursul se adresează doar concurenților înscrişi individual, în nume personal, reprezentant/ă al unei pizzerii, sau înscriși într-o asociație profesională;
  3. Taxa de înscriere este de 20 euro/per categorie și termenul limită pentru înscriere este 1 octombrie 2022 sau la terminarea posturilor disponibile, pe care organizatorii le vor anunța în timp util;
  4. Fiecare concurent va avea la dispoziţie timp pentru instalare şi curăţenie;
  5. Categoria 1- pizza clasică, ingredientele sunt asigurate de către concurent;
  6. Categoria 2 – pizza in Teglia la Romana, ingredientele sunt asigurate de către concurent;
  7. Categoria 3 – pizza fără gluten, ingredientele sunt asigurate de către concurent;
  8. Categoria 4 – pizza în 2 (pizzar/bucătar), ingredientele sunt asigurate de către concurent;
  9. Din probele gastronomice sunt excluse pizza desert, pizza Calzone și pizza sandwich;
  10.  Fiecare concurent pentru prepararea pizzei trebuie să folosească produsele proprii;
  11. Concurentul trebuie să prezinte o singură pizza juriului în timpul dedicat categoriei;
  12. Juriul este compus din maeştri internaţionali, pe care îi vom anunța până la data începerii evenimentului;
  13. Standul pentru concurs va fi dotat cu: cuptor, masă de lucru, instrumente pentru cuptor;
  14. Prezentarea şi degustarea se va efectua imediat după ce concurentul va expune pizza pe platou;
  15. Concurenţii trebuie să fie îmbrăcaţi în ţinută de lucru + bonetă şi şorţ. Vestimentaţia poate să fie inscripţionată cu logo-ul unităţii, logo-ul Asociației din care face parte sau a sponsorilor Campionatului Internațional de Pizza din România, fiind interzisă prezența altor logo-uri de sponsori care nu fac parte din campionat) și încălțăminte adecvată, fără ceasuri, brățări, inele sau cercei;
  16. Concurenţii care nu vor câştiga un loc pe podium vor primi o diplomă de menţiune;
  17. Categoriile sunt distincte, se poate concura separat;
  18. Organizatorul își rezervă în exclusivitate dreptul de publicitate și imagine pentru fiecare participant;
  19. Pizza care nu este folosită pentru gustarea din partea juriului rămâne la dispoziția concurentului;
  20.  Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce modificări în regulament cu scopul de a îmbunătăți desfășurarea manifestării;
  21. Concurentul român cu cel mai mare punctaj va fi selectat pentru Campionatul Mondial de Pizza 2023 din Parma, Italia;
  22. Premiile sunt pentru fiecare categorie în parte.

Înscriere Competiția Internațională de Pizza

Specificații categorie

Pizza clasică

• Timp maxim: 12 minute
  • Pizza trebuie să aibă formă rotundă și coaptă direct pe samota.

Pizza în tavă

• Timp maxim: 30 minute
  • Este interzisă utilizarea produselor precoapte. Dacă este necesară intinderea aluatului in prealabil concurentul o să aibă timp la dispoziție în dimineața zilei respective.
  • Pizza trebuie întinsă în tavă, în prezența juriului.

Pizza fără gluten

• Timp maxim: 12 minute
  • Pizza trebuie să aibă formă rotundă și coaptă direct pe samota.
  • Toate ingredientele trebuie să fie etichetate Gluten Free.
  • Toate ingredientele, inclusiv aluatul, vor fi controlate de juriul de la această categorie.

Pizza în 2

• Timp maxim: 30 minute
  • Un pizzar și un bucătar participă împreun, pizzarul realizează și coace aluatul, iar bucătarul creează rețeta pentru blat.

Criteriile de evaluare

• Juriul va fi compus din 4 persoane și va da punctaj de la 1-100 și va ține cont de gust și coacere.
  • Juriul la cuptor va da punctaj de la 1 -100 va ține cont de timp, curățenie, uniformă, modul de lucru.
  • Decizia juriului este definitivă și incontestabilă.
  • Nu sunt acceptate recursuri pe bază de fotografii, video sau orice altă natură.
  • Eventualele reclamații pot fi trimise APPR în scris în termen de 5 zile de la terminarea manifestării.
  • Acceptarea recursului nu duce la modificarea punctajului juriului.
  • Clasificarea și punctajul fiecărui concurent va fi publicată online.

Penalizări

Depășirea timpului:

• 2 minute – 15 puncte
  • 2-3 minute -25 puncte
  • peste 3 minute – 50 puncte

Penalizări uniformă:

• Cap descoperit – 10 puncte
  • Uniformă murdară – 10 puncte
  • Prezență cercei, inele, ceasuri, brățări – 10 puncte

Proiect redactat de Asociația Pizzarilor Profesioniști din România. Toate drepturile asupra competiției sunt rezervate de APPR.

Contact: [email protected]