Românii care sunt profesorii pizzarilor din Italia au înființat o asociație profesională acasă

De departe, pizza este una dintre delicatesele care au pătruns pe piața culinară românească cu cel mai mare succes. Prețul accesibil a făcut ca acest preparat să fie printre primele opțiuni în rândul tinerilor, dar nu numai al lor. De aici, firesc să existe o Asociație a Pizzarilor Profesioniști din România. Spre deosebire de alte asociații profesionale, aceasta își dovedește din start interesul de a promova această linie gastronomică. Pe de altă parte, trebuie precizat că este prima și unica asociație de profil din România, cu sediul principal la Cluj-Napoca. Dar, deja sunt discuții de a crea puncte de lucru în mai multe orașe din țară, printre care Brașov, Timișoara, Iași, Constanța etc.

Membrii fondatori ai Asociației sunt Giulia Apa din Cluj. Este pizza chef la un lanț de pizzerii din Cluj. Instructor pizza pentru Federația Italiană Pizzaioli (pizaiolli = „pizzar” în traducere liberă). A fost membru în juriu la concursuri naționale și internaționale de specialitate. Ciprian Zamfir este pizza chef la un restaurant in Roma, Italia. Instructor de pizza la prima școală de pizzaioli din Italia. Este membru fondator la Academia Pizzaiolli din Italia, membru în juriul unor concursuri internaționale de pizza. Cea mai importanta jurizare la care a participat a fost Campionatul European de Pizza, dar și Campionatul Mondial de Pizza de la Parma. Ovidiu Cheabac, născut la Botoșani, în prezent are o afacere în Londra. Este instructor pizzaiolli al Nationalei Italiane de Pizzaioli profesioniști. Membru în multe concursuri internaționale de profil, nu numai de pizza, ci și concursuri culinare. Cele mai importante competiții jurizate de către acesta sunt Campionatul European de Pizza, Campionatul Mondial Pizza Alternativă. Și în acest an a fost invitat să jurizeze, în Londra, concursul național QUALITY FOOD AND DRINK AWARDS 2019-2020. Andrei George lucreaza în Roma la cea mai renumita pizzerie din Roma – PIZZARIUM. Este mâna dreapta a marelui maestru Bonci (cunoscut din show-urile de televiziune). A făcut consultanță în America pentru mai multe pizzerii. Este instructor la Academia pizzaioli din Roma.

„Avem sprijinul și încrederea de la cel mai important productor de făină din lume.. Le 5 Stagioni. Asociatia este nonprofit. Am facut aceasta asociatie pentru a împărti experiența noastră acumulata în toți acești ani și în Romania. Vom face cursuri de specialitate, dar sì cursuri de bază: păizza clasică, pizza in tava, pizza fără gluten, pizza in palla, pizza napoletana, pizza cu aluaturi funcționale cum ar fi (integrale, kamut, dietetice…), cursuri de panificatie. Clasice, dar și cu drojdie naturală, cu maia. Scopul nostru este de a crește împreună, dar și calitatea produsului. Anul viitor vom organizza si concursul international de pizza cu premiu cel mare Calificarea la Campionatui Mondial de pizza din Parma, unde vor fi prezenti peste 800 de pizzaioli din peste 40 de tari. Ne vom ocupa si de consultante pentru cine vrea să deschidă o pizzerie sau cine are deja o activitate sa creasca calitatea… Prezentarea proiectului am facut-o anul acesta la Romexpo, în Bucuresti, unde a avut un mare succes”, a declarat pentru newsbv.ro Ovidiu Cheabac.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura ca va oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru web. Daca continuati sa utilizati acest site, vom presupune ca acceptati cookie-urile.